zaterdag 17 september 2011

Dag 3: antieke blokjes

Vandaag zijn we om 11 uur naar de lezing geweest van Anette Gero. Wat leuk om de verhalen achter de quilts te horen. Verrassend om te zien dat er quilts gemaakt zijn door mannen!!
Nog verrassender om te zien dat er quilts gemaakt zijn van epoletten van uniformen.

Leuk detail: de vrouwen die in het gevang zaten in Engeland en naar Australië verbannen werden, een pakket met daarin een kilo stof mee kregen om daar een quilt van te maken tijdens de 9 maanden durende bootreis! Een lady uit Engeland zorgde voor die pakketten en een beetje uitleg. Er zijn 14.000 paketten uitgedeeld en er is er maar nu 1 overgebleven. Die hebben we gezien.

Na de lezing zijn we andere tentoonstellingen in St. Marie aux Mine gaan bekijken.
Op de weg naar een tentoonstelling kwamen langs een ruimte waar ze antieke quilts en antieke blokjes verkopen. Schitterend!!!

Een hele antieke quilt wat heel duur. Dus vandaar dat ik losse blokjes heb gekocht om daar mijn eigen antieke quilt van te maken.
Maar dan moet je wel goed zoeken..........Als je dan bijna 2 uur heb gezocht.....en gezocht.......tussen heel veel antieke blokjes, is dit het voorlopige resultaat.......

Nu nog goed strijken en behandelen en dan de top in elkaar zetten.
Als het zover is, zien jullie het resultaat!!!

Morgen misschien nog naar een tentoonstelling en dan weer naar huisje.

Groetjes
Diana

1 opmerking:

  1. Hoi Diana, leuk om alles op de verschillende blogs te lezen over Ste Marie-aux-Mines. Je zag mij bij Kristel Salgarollo en zonder dat ik het wist blijkt dat ik een volger van je ben. Leuk hè!!! Groetjes, Martine

    BeantwoordenVerwijderen